Over Food from the Hood

De tijd dat we zelf vee houden, vissen vangen of al onze groente kweken is voorbij. De supermarkt om de hoek heeft alles wat we nodig hebben en meer. Denk jij er wel eens over na wie nu jouw eten teelt, je vissen vangt en voor het vee zorgt? En vooral hoe dit wordt gedaan?

Van biologisch, seizoensgebonden en lokaal eten weten we waar het vandaan komt en dat het goed is voor milieu, dier en mens. Alvast meer weten? klik hier

Tijdens Food from the Hood onderzoek je zelf hoe eerlijk en duurzaam eten wordt geproduceerd. Zo vorm je een mening over hoe eerlijk eten het verschil maakt voor je eigen gezondheid en die van je omgeving. Die mening verbeeld je in een zelfgemaakte animatieclip. En met je clip doe je mee aan een campagne over eerlijk eten.

Wat ga je doen?

Om te beginnen wordt er tijdens het Food from the Hood project, bij jou op school aandacht besteedt aan het thema eerlijk eten. Wees vooral kritisch en vraag jezelf af wanneer eten echt duurzaam is. Vervolgens ga je de boer op, om met eigen ogen te ervaren hoe eten op een eerlijke en dus duurzame manier wordt verbouwd. Jij mag tijdens de smaaktest zelf bepalen of je verschil proeft tussen biologisch en niet biologisch eten. Na het bezoek aan de boer maak je samen met een klasgenoot een clip over dit thema. Tijdens de animatieworkshops leer je van ervaren animatoren en kunstenaars hoe je met de HOLY Animator zelf een animatieclip maakt. 

Smaakmakende campagne

Kruip in de huid van een reclamemaker, want jouw zelfgemaakte clip maakt onderdeel uit van een smaakmakende campagne over eerlijk eten. Gaat jouw clip viral op het internet? Deel je clip via social media en ontdek of je vrienden hem delen met de rest van de wereld. Dat is de kracht van een goede viral campagne. 

HOLY Animatie

Food from the Hood is een initiatief van stichting HOLY. En wordt ook als Maatschappelijke Stage of Projectweek uitgevoerd. Kijk op www.holy.nl voor verschillende mogelijkheden rondom thema’s, workshops of partnerships.

 

Food from the Hood

Zelf pompoenen oogsten op de boerderij

‘Food from the Hood’ is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I)