Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Kick-off ‘Food from the Hood’ geslaagd

Een clipwedstrijd, quiz en de onthulling van een HOLY Automaat, en dat alles in 1 lesuur. Vandaag, 5 oktober 2011, vond op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg de officiële kick-off van ‘Food from the Hood’ plaats.

Alle leerlingen die op 8 september naar de biologische boerderij Caetshaege zijn geweest, hebben hun zelfgemaakte animatie vertoond voor heel de klas, de pers én wethouder Geertzen.

De wethouder was ook een van de juryleden van de clipwedstrijd, waarvan de winnende clips straks deel uitmaken van de smaakmakende ‘Food from the Hood’ campagne om eerlijk eten onder de aandacht te brengen.

De jury heeft alle clips goed bekeken en op boodschap, originaliteit en techniek beoordeeld. Het KWC zal met de beste drie clips strijden tegen de andere scholen om de titel ‘Food from the Hood – class of 2011’ en natuurlijk een mooie prijs. De beste clip is volgens de jury gemaakt door Paulien en Elise. Met deze clip, en de nummer 2 en 3 van het KWC, zal straks de hele klas strijden om de titel ‘Food from the Hood – class of 2011’, en natuurlijk een mooie prijs.

Om het feest compleet te maken is ook een interactieve HOLY automaat onthuld door wethouder Geertzen,  vol met duurzame snacks. Op de automaat zijn alle clips te zien die voor Food from the Hood worden gemaakt. Dus straks niet meer alleen van het KWC, maar ook van de andere deelnemende scholen. 

Bekijk hier de winnende clip van Paulien en Elise


De leerlingen presenteren enthousiast hun animatieclips


De vakjury: Merel Mirage van Holy, wethouder Geertzen en medeleerlingen


Wethouder Geertzen onthult de HOLY Automaat gevuld met duurzame snacks

Klik hier voor meer foto's.

Meer

Appelmoes maken bij boerderij ‘De Boterbloem’

Het maken van appelmoes van zelfgeplukte appels, het rooien van aardappelen, het sprokkelen van hout en het stoken van een vuur staan op het programma vandaag. De leerlingen van het Caland Lyceum bezoeken in oktober 2011 stadsboerderij De Boterbloem in Amsterdam tijdens ‘Food from the Hood’ om biologisch, seizoensgebonden en lokaal voedsel te ontdekken.

Een deel van de klas verzamelt zich midden in de boomgaard, waar appel- en perenbomen groeien. Rijpe appels liggen op de grond en hangen aan de boom. Jongeren rapen en plukken de appels voor in de appelmoes. ‘ Vanaf nu eet ik zo veel mogelijk biologische appels, want vandaag heb ik geleerd dat deze appels lekkerder zijn!’  zegt een leerling van het Caland Lyceum.

Daarna doen de leerlingen het cirkelspel, waarin ze onder andere duurzame en niet duurzame producten van elkaar scheiden. Tijdens de rondleiding steekt iedereen zijn handen uit de mouwen en helpt de boer een handje door aardappelen te oogsten. De door rot aangetaste aardappelen worden laten liggen en teruggegeven aan de natuur. Het bezoek wordt afgesloten met het stoken van vuur en het genieten van de zelfgemaakte appelmoes met een vleugje kaneel.

Na het bezoek aan de boer worden er animatieclips gemaakt, die onderdeel uitmaken van een smaakmakende campagne over eerlijk eten. Moet jij nog aan je clip beginnen? Klik hier voor inspiratie! 

Meer

Later Eerder