Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Food from the Hood als Maatschappelijke Stage

April 2012 gingen tweedejaars leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium van start met een Food from the Hood Maatschappelijke Stage. Ze gingen daarvoor onder andere de boer op bij boerderij De Buytenhof en keken mee op de nabijgelegen Rotterdamse wijkakker.

In hun animatieclips verwerkten de leerlingen op originele en passende manier hun mening en opgedane kennis. Een clip als deze bijvoorbeeld. De clips waren aanleiding voor een korte campagne op straat. Jongeren vroegen daarbij aan voorbijgangers wat zij dachten van hun eigen stellingen over eerlijk, duurzaam en seizoensgebonden eten.

De MaS werd afgesloten met een prikkelend debat onder leiding van debatleider Linda Vermaat, bekend van debatten en evenementen voor o.a. het Food Film Festival, Wakker Dier, Strawberry Earth en de Gemeente Amsterdam.

Ook geïnteresseerd in een Food from the Hood Maatschappelijke Stage? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Meer

Prijsuitreiking geslaagde Food from the Hoodcampagne in Culemborg

Afgelopen week namen maar liefst drie groepen derdejaarsleerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg van het Kongin Wilhelmina College deel aan een eigen Food from the Hood clipcampagne met wedstrijd.

Samen maakten de jongeren zo’n 29 clips, waarmee ze een sociale mediacampagne voerden. Zo brachten zij het belang van eerlijk en gezond eten onder de aandacht bij een groot publiek. De jongeren leverden een geweldige prestatie met bijna 3000 views in een week! Een vakjury maakte een keuze uit 11 genomineerde clips op basis van de kwaliteit van de clip èn het aantal views en likes. De hoofdprijs ging naar Thicla de Boer en Quinti Hendriksen uit klas K3K met hun clip Appel. Hun clip werd ruim 140 keer bekeken!

Op 5 juli reikte wethouder Roeland Geertzen hun prijs uit onder belangstelling van velen! Het winnende koppel krijgt een cheque voor een kookworkshop op maat van "Spruit!Buiten". Kok Ianthe Elbers zal met deze leerlingen samen  een gezond maar vooral lekker gerecht bereiden met seizoensproducten. De workshop vindt plaats op Stadsboerderij Caetshage en de leerlingen helpen mee met oogsten van de ingrediënten.

Bekijk hier alle genomineerde clips! Deze campagne en klassenwedstrijd is onderdeel van de grotere campagne Culemborg Gezond! waaraan afgelopen jaar in totaal acht klassen deelnamen.

Meer

Later Eerder