Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Winnaar Food from the Hood Campagne bekend

Het was een spannende strijd tussen de klassen die hebben meegedaan aan de ‘Food from the Hood Campagne’! Vanaf 11-11-11 hebben 6 klassen, van 4 verschillende scholen een week lang via social media succesvol campagne gevoerd met hun zelfgemaakte animatieclips over duurzaam eten. Het resultaat: In totaal zijn de clips meer dan 3.000 keer bekeken op het YouTube Campagne Channel.

Het beste is campagne gevoerd door Klas 2VZ van het Calandlyceum Amsterdam. Op vrijdag 18 november om middernacht hadden de clips van deze klas, Vrij zijn door Feike en Sabir en BOER vs. BUSINESS  door Nick en Mariem, bij elkaar opgeteld de meeste views. Gefeliciteerd, 2VZ! Vrijdag 2 december wordt de klas gehuldigd.

Maar ook de andere klassen hebben flink campagne gevoerd. Een eervolle vermelding gaat naar de clips Bio vs. Poison van Jamal en Janis, Biologische ruzie van Delano, Marc en Sjors en Weet wat je eet van Britt en Rafael, omdat zij meer dan 300 views hebben weten te bemachtigen. 

Bekijk hieronder de winnende clips.

 

Meer

Voer ook campagne over eerlijk en duurzaam eten

Op 11-11-11 de 'Dag van de Duurzaamheid’ is het zo ver, dan start de ‘Food from the Hood Campagne’. Een sociale media campagne die bestaat uit de beste animatieclips over duurzaam en eerlijk eten, gemaakt tijdens Food from the Hood. 

Na een bezoek aan een biologische boer, een smaaktest (Veel lekkerder!) en praktijk evaring (‘Leuk, aardappels rooien! Dat doen we in Marokko ook’), heeft iedereen tijdens de animatieworkshops hun ideeën verbeeld in een promotieclip over duurzaam en eerlijk eten. De beste clips zijn geselecteerd voor de campagne en worden online zo veel mogelijk verspreid om duurzaam en eerlijk eten onder de aandacht te brengen.

Mee doen? Ga naar www.foodfromthehood.nl/campagne en deel je favoriete clip via sociale media zoals Hyves, Facebook of Twitter. 

Meer

Later Eerder