Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Food from the Hood als Maatschappelijke Stage

April 2012 gingen tweedejaars leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium van start met een Food from the Hood Maatschappelijke Stage. Ze gingen daarvoor onder andere de boer op bij boerderij De Buytenhof en keken mee op de nabijgelegen Rotterdamse wijkakker.

In hun animatieclips verwerkten de leerlingen op originele en passende manier hun mening en opgedane kennis. Een clip als deze bijvoorbeeld. De clips waren aanleiding voor een korte campagne op straat. Jongeren vroegen daarbij aan voorbijgangers wat zij dachten van hun eigen stellingen over eerlijk, duurzaam en seizoensgebonden eten.

De MaS werd afgesloten met een prikkelend debat onder leiding van debatleider Linda Vermaat, bekend van debatten en evenementen voor o.a. het Food Film Festival, Wakker Dier, Strawberry Earth en de Gemeente Amsterdam.

Ook geïnteresseerd in een Food from the Hood Maatschappelijke Stage? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Meer

Prijsuitreiking geslaagde Food from the Hoodcampagne in Culemborg

Afgelopen week namen maar liefst drie groepen derdejaarsleerlingen van de kaderberoepsgerichte leerweg van het Kongin Wilhelmina College deel aan een eigen Food from the Hood clipcampagne met wedstrijd.

Samen maakten de jongeren zo’n 29 clips, waarmee ze een sociale mediacampagne voerden. Zo brachten zij het belang van eerlijk en gezond eten onder de aandacht bij een groot publiek. De jongeren leverden een geweldige prestatie met bijna 3000 views in een week! Een vakjury maakte een keuze uit 11 genomineerde clips op basis van de kwaliteit van de clip èn het aantal views en likes. De hoofdprijs ging naar Thicla de Boer en Quinti Hendriksen uit klas K3K met hun clip Appel. Hun clip werd ruim 140 keer bekeken!

Op 5 juli reikte wethouder Roeland Geertzen hun prijs uit onder belangstelling van velen! Het winnende koppel krijgt een cheque voor een kookworkshop op maat van "Spruit!Buiten". Kok Ianthe Elbers zal met deze leerlingen samen  een gezond maar vooral lekker gerecht bereiden met seizoensproducten. De workshop vindt plaats op Stadsboerderij Caetshage en de leerlingen helpen mee met oogsten van de ingrediënten.

Bekijk hier alle genomineerde clips! Deze campagne en klassenwedstrijd is onderdeel van de grotere campagne Culemborg Gezond! waaraan afgelopen jaar in totaal acht klassen deelnamen.

Meer

Food film festival 2012

Een festival in het teken van maar één ding: Food! Wat wil je nog meer? Studio/K in Amsterdam wordt in het weekend van 16, 17 en 18 maart 2012 omgetoverd tot een waar eetfestijn. Het huidige voedselsysteem rond gezondheid, milieu en de internationale verdeling van voedsel worden aan de kaak gesteld. Belangrijk aan deze editie is dat er speciale aandacht is voor de toekomst van landbouw, de voedselverbinding tussen stad en land en de positie van jonge boeren.

Speciaal voor dit festival zijn de mooiste, interessantste en leukste speelfilms, documentaires en korte films geselecteerd om belangrijke, ontroerende en vermakelijk voedselverhalen te delen. Er gaan verschillende films in première onder andere de Spaanse openingsfilm Maguaritz B.S.O. van Felipe Luis Ugarte & Juantxo Sardon. In deze film worden dwarsverbanden gelegd tussen gerechten van chef Aduriz en muziek: beide worden ‘gecomponeerd’.   

Het festival beperkt zich niet alleen tot films. Tijdens verschillende workshops kom je meer te weten over eten. In de workshop ‘aardappeleters’ bijvoorbeeld waar je leert dat er meer uit een aardappel te halen valt dan frietjes. In ‘of je worst lust’ kan je zelf een worst maken of misschien leer je liever vegetarisch koken van de chefkok van restaurant Betty’s.

Verder is er een pop-up winkel met een aantal exclusieve items, een kunst- en designprogramma en een voedseldebat. Bekijk hier het volledige programma.

Uiteraard ontbreekt eten niet op dit festival en kan je genieten van duurzaam eten in het restaurant en op de boerenmarkt. Maak je klaar voor deze smakkelijke dagen waarin je praat en leert over eten. Koop vanaf 27 februari alvast je kaartjes online.

Meer

Nieuwjaarswens van HOLY

Met deze nieuwjaarsclip wensen wij jou een paradijselijk 2012 toe!

Meer

Huldiging Food from the Hood Class 2011

Dat de ‘Food from the Hood Campagne’ een succes was is een feit. De campagne clips over duurzaam eten zijn meer dan 3000 keer bekeken. Klas 2VZ van het Calandlyceum in Amsterdam heeft de campagne gewonnen. De clips van deze klas zijn het meest bekeken op het Campagne YouTube Kanaal van Food from the Hood. Op 2 december is deze klas gehuldigd tot Food from the Hood Class 2011.

 

Bekijk hieronder een videoverslag van de huldiging.

Meer

Later