Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Biologische boerderij De Boterbloem, Amsterdam

De ecologische boerderij De Boterbloem zal bezocht worden door het Caland Lyceum te Amsterdam, tijdens hun deelname aan ‘Food From The Hood’.

De Boterbloem, gelegen in Amsterdam, is al sinds 1916 in het bezit van de familie Hoogendam. ‘De Boterbloem is een plek waar volwassenen en kinderen met eigen ogen kunnen zien hoe groente, fruit, graan en aardappelen groeien, zodat winkelproducten hun "anonimiteit" verliezen

In de erfwinkel zijn de producten van de boerderij verkrijgbaar. Je vindt er onder andere eigen knoflook, aubergines, prei en niet te vergeten de zoete honing van de imker. Naast de eigen producten van de boerderij kan je er andere biologische producten kopen als biologisch varkens- en geitenvlees van Ridammerhoeve, een biologisch-dynamische geitenboerderij, en op zaterdag vers biologisch brood van bakkerij Ahaus.

De Boterbloem bruist, naast het openstellen van de boerderij, gaan ze verschillende activiteiten organiseren, zoals een proeverij op kleine schaal waar biologische land- en tuinbouwproducten en biologische vlees geproefd kan worden. [AG2] Het uitgangspunt van de Boterbloem is op verantwoorde wijze voedsel verbouwen en de leuke kanten hiervan, waarbij gelegenheid wordt geboden aan alle Amsterdammers om het agrarisch bedrijf te beleven.

Klik hier en ontdek wat er allemaal groeit op het land van De Boterbloem. 

Kijk voor meer informatie over de boerderij op www.deboterbloemamsterdam.nl



Meer

Later Eerder