Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Biologische boerderij Genneper Hoeve, Eindhoven

Eén van de boerderijen die tijdens het Food From The Hood project wordt bezocht is Genneper Hoeve. Een boerderij in het groen van de stad Eindhoven.

Genneper Hoeve is alles wat je bij een biologische boerderij voorstelt. Naast het mooie natuurgebied eromheen, loop je tussen dertig rondbonte melkkoeien, jongvee, kippen, varkens en niet te vergeten schapen. De weides met bloemen en akkers met graan, dragen bij aan een landelijke ervaring midden in de stad. De boerderij produceert koeienkaas, rund- kippen- en varkensvlees, eieren en eigen seizoensgroenten als tuinbonen en pompoenen.

Op de boerderij wordt je meegenomen in het leven van Boer Age Opdam en boerin Mirjam Matze. Je mag bijvoorbeeld meekijken in de kaasmakerij, in de kaasopslag, de stallen en je kan zien hoe de koeien worden gemolken. Je mag je handen uit de mouwen steken en de boer helpen met het verzamelen van eieren, het opruimen van de stallen en het voeren van de dieren.

In de boerderijwinkel zijn alle producten van de boerderij verkrijgbaar. Je kan kiezen tussen heerlijke kazen als brandnetel, fenegriek of komijn. Verse Genneper ham, rookvlees en ontbijtspek ontbreken ook niet in het assortiment. Verder liggen er eieren, aardappelen en seizoensproducten als tuinbonen, sperzieboontjes en pompoenen in de schappen. Ook streekproducten van collega boeren ‘Van Eigen Erf’, de stichting die biologische eten ‘direct van de boer’ uit eigen regio promoot, worden verkocht. Klik hier voor meer informatie over ‘Van Eigen Erf’ en hier voor een digitale rondleiding op de boerderij

Meer

Later Eerder