Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Biologische stadsboerderij Caetshage, Culemborg

‘Het is leuk en mooi om te weten waar je eten vandaan komt. Bovendien zijn de producten verser dan vers en daardoor erg lekker en gezond!’  Dat zijn de woorden van de bezoekers aan de stadsboerderij Caetshage in Culemborg. Deze boerderij wordt door het Koningin Wilhelmina college en het ORS Lek en Linge tijdens het project Food From The Hood bezocht.

De boerderij ligt even buiten de oude kern van Culemborg, maar binnen de bebouwde kom. Een boerderij waarvoor de plannen zijn ontstaan toen de ecologische wijk Eva Lanxmeer vormkreeg, eind jaren '90. Het land is eigendom van de Gemeente Culemborg, en de boerderij is bedoeld voor alle Culemborgers. Het erf en de paden op de boerderij zijn overdag toegankelijk voor iedereen. Zo komt het boerenleven dichtbij de stadsbewoners! 

Sinds 2008 telen boer en boerin Todd en Boudien Philips hier biologische groenten, bloemen en fruit. Daarnaast houden ze schapen en een plaatselijke imker houdt er bijen. Ze verkopen hun produkten rechtstreeks aan inwoners van Culemborg via groenteabonnementen en losse verkoop in de boerderijwinkel, en aan de plaatselijke natuurvoedingswinkel en horeca.

Op de stadsboerderij Caetshage wordt niet alleen duurzaam voedsel geproduceerd. Er worden ook veel activiteiten georganiseerd zoals een jaarlijks oogst feest en meewerken op het land voor vrijwilligers. Op de boerderij is ruimte voor jongeren om mee te werken op het land en het boerenleven te ervaren via school, buitenschoolse opvang en speciale educatieprogramma’s zoals Food From The Hood.

Kijk op de website voor meer informatie http://www.caetshage.org/

 

 

Meer

Later Eerder