Blog
Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl
‘Food from the Hood’ is gestart!

‘Duurzaam betekent dat het duur is? ‘ antwoord een leerling van het KWC in Culemborg. Dat kan zeker kloppen, in sommige gevallen is duurzaam inderdaad duurder.
‘Duurzaam is dat het van dicht bij komt, of zo’ zegt een andere leerling. En daar gaat het project ‘Food from the Hood’ over. Wat verder erg belangrijk is dat het niet alleen om eten uit de buurt gaat, maar ook om biologisch verbouwd voedsel van het seizoen.
Bij de stadsboerderij Caetshage hebben de leerlingen zelf geoogst en dat vonden ze spannend; want weet jij hoe je een tomaat, sperzieboon of wortel oogst? De jongens hebben de wortels uit de kleigrond geoogst. De meiden kozen liever voor het oogsten van komkommer, tomaat, en sperziebonen om hun handen schoon te houden. Ook weten de leerlingen nu gewassen te herkennen wat knap lastig is als je bijna nooit op het land te vinden bent.
Terug in het klaslokaal is er een smaaktest gedaan. Proef jij het verschil tussen biologische producten van de boerderij of uit de supermarkt en niet biologische producten? Goed nieuws want de leerlingen van het KWC proefde verschil en vonden biologisch nog lekkerder ook!
HOLY Animatieplatform
HOLY latest tweets
Tweets