Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Appelmoes maken bij boerderij ‘De Boterbloem’

Het maken van appelmoes van zelfgeplukte appels, het rooien van aardappelen, het sprokkelen van hout en het stoken van een vuur staan op het programma vandaag. De leerlingen van het Caland Lyceum bezoeken in oktober 2011 stadsboerderij De Boterbloem in Amsterdam tijdens ‘Food from the Hood’ om biologisch, seizoensgebonden en lokaal voedsel te ontdekken.

Een deel van de klas verzamelt zich midden in de boomgaard, waar appel- en perenbomen groeien. Rijpe appels liggen op de grond en hangen aan de boom. Jongeren rapen en plukken de appels voor in de appelmoes. ‘ Vanaf nu eet ik zo veel mogelijk biologische appels, want vandaag heb ik geleerd dat deze appels lekkerder zijn!’  zegt een leerling van het Caland Lyceum.

Daarna doen de leerlingen het cirkelspel, waarin ze onder andere duurzame en niet duurzame producten van elkaar scheiden. Tijdens de rondleiding steekt iedereen zijn handen uit de mouwen en helpt de boer een handje door aardappelen te oogsten. De door rot aangetaste aardappelen worden laten liggen en teruggegeven aan de natuur. Het bezoek wordt afgesloten met het stoken van vuur en het genieten van de zelfgemaakte appelmoes met een vleugje kaneel.

Na het bezoek aan de boer worden er animatieclips gemaakt, die onderdeel uitmaken van een smaakmakende campagne over eerlijk eten. Moet jij nog aan je clip beginnen? Klik hier voor inspiratie! 

Meer

Later Eerder