Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Food film festival 2012

Een festival in het teken van maar één ding: Food! Wat wil je nog meer? Studio/K in Amsterdam wordt in het weekend van 16, 17 en 18 maart 2012 omgetoverd tot een waar eetfestijn. Het huidige voedselsysteem rond gezondheid, milieu en de internationale verdeling van voedsel worden aan de kaak gesteld. Belangrijk aan deze editie is dat er speciale aandacht is voor de toekomst van landbouw, de voedselverbinding tussen stad en land en de positie van jonge boeren.

Speciaal voor dit festival zijn de mooiste, interessantste en leukste speelfilms, documentaires en korte films geselecteerd om belangrijke, ontroerende en vermakelijk voedselverhalen te delen. Er gaan verschillende films in première onder andere de Spaanse openingsfilm Maguaritz B.S.O. van Felipe Luis Ugarte & Juantxo Sardon. In deze film worden dwarsverbanden gelegd tussen gerechten van chef Aduriz en muziek: beide worden ‘gecomponeerd’.   

Het festival beperkt zich niet alleen tot films. Tijdens verschillende workshops kom je meer te weten over eten. In de workshop ‘aardappeleters’ bijvoorbeeld waar je leert dat er meer uit een aardappel te halen valt dan frietjes. In ‘of je worst lust’ kan je zelf een worst maken of misschien leer je liever vegetarisch koken van de chefkok van restaurant Betty’s.

Verder is er een pop-up winkel met een aantal exclusieve items, een kunst- en designprogramma en een voedseldebat. Bekijk hier het volledige programma.

Uiteraard ontbreekt eten niet op dit festival en kan je genieten van duurzaam eten in het restaurant en op de boerenmarkt. Maak je klaar voor deze smakkelijke dagen waarin je praat en leert over eten. Koop vanaf 27 februari alvast je kaartjes online.

Meer

Later Eerder