Blog

Op het blog van Food from the Hood houden we je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom het project en lees en zie je wat anderen bezighoudt. Denk jij een leuk blog item voor ons te hebben? Mail naar info@holy.nl

Food from the Hood als Maatschappelijke Stage

April 2012 gingen tweedejaars leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium van start met een Food from the Hood Maatschappelijke Stage. Ze gingen daarvoor onder andere de boer op bij boerderij De Buytenhof en keken mee op de nabijgelegen Rotterdamse wijkakker.

In hun animatieclips verwerkten de leerlingen op originele en passende manier hun mening en opgedane kennis. Een clip als deze bijvoorbeeld. De clips waren aanleiding voor een korte campagne op straat. Jongeren vroegen daarbij aan voorbijgangers wat zij dachten van hun eigen stellingen over eerlijk, duurzaam en seizoensgebonden eten.

De MaS werd afgesloten met een prikkelend debat onder leiding van debatleider Linda Vermaat, bekend van debatten en evenementen voor o.a. het Food Film Festival, Wakker Dier, Strawberry Earth en de Gemeente Amsterdam.

Ook geïnteresseerd in een Food from the Hood Maatschappelijke Stage? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Meer

Later Eerder